Inget är omöjligt

söndag 1 maj 2011

Inför vecka 18

Sköna maj välkommen!
Imorgon avslutas utvecklingssamtalen och jag ber att ni, om ni inte redan gjort det, går in på DevTalk och godkänner IUP:n vi gemensamt kom överens om.
Måndagen den 23 maj har vi dagsverke i Gula huset. Då kan eleverna byta skolarbete mot lönearbete. Intjänade pengar går till SOS barnbyar och våra tre fadderbarn i Zimbabwe, Kambodja och Chile. "Vårt" fadderbarn är Leili i Chile som vi får hälsningar från och rapporter om. Hon har nu hunnit bli sex år och pengarna ger henne möjlighet till mat, boende och skolgång tills hon kan försörja sig själv. Klassen lämnar henne när de börjar högstadiet och nästa fyra tar över ansvaret för henne. Eleverna får hem lapp om dagsverket och har några veckor på sig att ordna arbete hos familj, vänner, grannar eller släktingar. Hushålls- och trädgårdsarbete brukar de flesta få men även barnpassning, inköp, bilvård och målning kan förekomma.
Denna veckan följer schemat både vad gäller tider och innehåll.
Nästa vecka är Hälsoveckan då vi fokuserar lite extra på hälsosam livsstil. Jag återkommer med mer information nästa söndag. För min del blir det nog ingen hemlagad nässelsoppa detta året heller. Det finns ju fler sätt att leva sunt.
Susan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar