Inget är omöjligt

söndag 27 februari 2011

Inför vecka 9

Det har varit ett skönt och avkopplande lov. Från och med nu är det ljust både när man kör till och från jobbet. Det känns bra.
Vi fortsätter med kritisk granskning och tränar på skillnaden mellan objektiva och subjektiva texter. Det är dags för sista kapitlet i miniromanen "Huset". Sedan återstår bara att göra omslag. Det har gått så bra varje gång och alla skriver så pennorna glöder.
I engelskan handlar det om kända svenskar och svenska uppfinningar samt att lära sig hur man använder shall/will och some/any.
I religionen går vi vidare till nästa världsreligion, buddhismen. Eleverna ska också få träna på att bedöma varandras faktatexter.
Nordamerika fortsätter vi med som nästa världsdel och de har valt gemensamt arbete som avslutas med prov i grupp. Det föll väl ut med Sydamerika och många tyckte att det var roligt och lärorikt att få rätta varandras.
Jag kommer att presentera de nya böckerna i biblioteket för sexorna gemensamt. Trenden i utgivningen med monster, vampyrer och övernaturliga händelserhåller i sig.
Vecka 10 åker vi skridskor i Helsingborg. Jag hoppas att alla som inte har, har kunnat låna ihop utrustning.
Susan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar